2016: Vuoden parhaiten menestyneet elokuvat

1Animaatioelokuvat ja viime vuosina suureen suosioon yltäneet supersankarielokuvat dominoivat parhaiten tuottaneiden elokuvien listaa. Marvelin ja DC:n sarjakuvamaailmoihin pohjautuvien elokuvien suunnattomalle suosiolle ei ainakaan toistaiseksi näy loppua. Disneyn kaltaisten suuryhtiöiden koko perheen elokuvat kasvattavat vuosi vuoden jälkeen tekijöidensä kukkaroa muhkealla dollarimäärällä.

1. Captain America – Civil War

Marvelin Captain America-elokuvien kolmas osa nosti sen yhtiön parhaiten tuottaneeksi elokuvasarjaksi Avengersin jälkeen – joskin siinä nähtiin käytännössä kaikki Avengers-hahmot. Civil War on näillä näkymin viimeinen Captain America-elokuva, mutta pääosaa esittänyt Chris Evans tullaan näkemään vielä Avengers-elokuvissa.

2. Rogue One

Legendaariseen Tähtien sota-universumiin sijoittuva elokuva on ensimmäinen pääsaagan ulkopuolinen elokuva, jonka ohjasi Gareth Edwards.. Ajallisesti se sijoittuu aikaan ennen ensimmäistä Tähtien sota-elokuvaa ja sen tapahtumia. Elokuvassa galaksin tulevaisuus on Kapinallisten käsissä – Imperium on kehittänyt uuden aseen, Kuolemantähden, jonka suunnitelman Kapinalliset yrittävät varastaa.

3. Doria etsimässä

Animaatio on jatko-osa vuonna 2003 julkaistulle menestyselokuvalle, Nemoa etsimässä, ja siinä nähdäänkin aiemmasta elokuvasta tutut Dori, Nemo ja Marlin. Jättimäisten tulojen lisäksi se nousi kriitikoiden suosioon. Äänensä Dorille antoi huippusuosittu Ellen DeGeneres.

4. Zootropolis – eläinten kaupunki

Disneyn animaatioelokuva oli arvostelumenestys ja tuotti myös mittavat lipputulot. Erityisesti sitä ylistettiin teemoistaan, jotka käsittelivät syrjimistä ja sosiaalisia stereotypioita. Elokuvan tarjoama huumori puolestaan varmisti, että lapsetkin pitävät sitä viihdyttävänä.

5. Viidakkokirja

Jon Favreaun ohjaama lastenkirjaklassikkoon perustuva seikkailuelokuva mukailee Disneyn alkuperäistä animaatioelokuvaa vuodelta 1967. Tässä näytellyssä versiossa päähenkilö Mowglilla (Neel Sethi) oli ainut ihmisrooli – muuten elokuva toteuttiin täysin tietokoneanimaationa. Elokuva sai loistavan vastaanoton ja kuuluneekin vuoden merkittävämpiin elokuviin.

Sijat 6-10

  • 6. Lemmikkien salainen elämä

Lipputuloillaan elokuvasta tuli kaikkien aikojen eniten tuottanut animaatioelokuva, jonka tuottajana ei ollut Disney.

  • 7. Batman v Superman: Dawn of Justice

Huonosta kriitikoiden vastaanotosta huolimatta elokuva keräsi mittavat tulot DC Filmsille. Batmanin roolia esittänyt Ben Affleck keräsi myös kehuja.

  • 8. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

David Yatesin ohjaama, J.K Rowlinging samannimiseen kirjaan perustuva elokuva vie Harry Potter-fanit takaisin sarjasta tuttuun velhomaailmaan.

  • 9. Deadpool

Taloudellinen suurmenestys teki elokuvasta parhaiten menestyneen R-ikärajoitetun (K16) elokuvan sekä X-Men-elokuvasarjan tuottoisimman osan.

  • 10. Suicide Squad

Elokuvan vastaanotto oli ristiriitainen ja monet kriitikot lyttäsivät elokuvan täysin. Nimekkäät näyttelijät kuitenkin houkuttelivat yleisöä paikalle ja elokuva keräsi 745 miljoonan dollarin lipputulot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *