Prinsessapelit

post thumb
Tyylilajit
by Anna/ on 22 Nov 2022

Prinsessapelit

Prinsessapelit ovat oiva keino hauskanpitoon ja vapaa-ajan viettoon prinsessoiden maailmassa. Pelejä on saatavana monenlaisia ja niitä voi pelata monella eri laitteella. Mikäli prinsessat ja prinsessoihin liittyvät pelit kiinnostavat kokonaan uutena aiheena tai haluaisit ehkä löytää jotakin uutta pelivalikoimaasi, kannattaa lukea eteenpäin. Tässä tekstissä käsittelemme prinsessapelien valikoimaa ja vaihtoehtoja, ja esittelemme erilaisia maksuttomasti ladattavissa olevia prinsessateemaisia pelejä.

Prinsessapelit lapsille

Lasten ilmaiset prinsessa pelit voivat sisältää esimerkiksi pukemista tai meikkaamista. Usein pukeutumisteemaiset pelit ovatkin suosittuja niin lasten kuin nuortenkin keskuudessa. Pukeutumispelejä voi olla lisäksi eri teemoissa, kuten talvipukeutumiseen, rantapukeutumiseen tai häihin perustuvat pukeutumispelit. Peleissä prinsessa voidaan pukea usein esimerkiksi valmiista asukokonaisuusvalikoimasta mieluinen valitsemalla tai asukokonaisuuksia voi koota itse mieleisistään asusteista.

Pukeutumisen lisäksi prinsessapeleissä sisältöön voivat kuulua myös monet muut kauneuteen ja juhliin liittyvät toiminnot, kuten meikkaaminen, hiusten laitto tai kynsien kaunistaminen. Myös siivoaminen ja terveydenhoito näkyvät prinsessateemaisissa pelisisällöissä. Valikoimaa onkin jos jonkinlaista, ja usein eri pelejä kokeillessa voi vierähtää helposti tovi jos toinenkin. Samalla yhden mielekkään sijaan suosikkilistalle voikin lopulta päätyä useampi peli.

Lasten ilmaiset prinsessa pelit

Prinsessapelit ovat internetissä tai puhelimella pelattuna usein maksuttomia. Suosittuja verkossa pelattavia prinsessapelejä ovat esimerkiksi Princesses Coloring book, Instant Match, Princess Wedding Transformation, Princesses Emergency Room ja Princess Room cleaning. Näissä pelaaja pääsee valintansa mukaan värittelemään prinsessa-aiheisia kuvia, pukemaan prinsessaa eri vaatteisiin ja asusteisiin sekä luomaan häätyylejä, tekemään muodonmuutoksia prinsessan huoneelle tai toimimaan prinsessan terveyden- tai sairaanhoitajana.

Prinsessapelit sopivat puhelimille tietokoneen tavoin varsin hyvin, ja moni mobiililaitteillekin sopiva peli löytyy myös suoraan internetistä. Muodonmuutos-, pukeutumis- ja värityspelejä löytyy lisäksi mobiilisovelluskaupoista ties millä mitalla ja ihan ilmaiseksi. Esimerkiksi suositut mobiilipelit Fashion Show: Makeup, Dress up, Tizi World Princess Town Games sekä Pony Princess Academy löytyvät sovelluskaupoista ladattavaksi maksutta.

Kuninkaallista ajanvietettä monen ikäiselle

Lasten lisäksi prinsessapelit sopivat hyvin myös aikuisten ajanvietteeksi. Esimerkiksi värittämisen rauhoittava vaikutus yhdistettynä prinsessamaisen kauniiseen visualisointiin toimii loistavana palauttajana aikuisellekin työpäivän jälkeen. Samalla prinsessapelien pelaamisen lomassa voi esimerkiksi tilata hävikkiruokaa netistä ja laittaa villasukat jalkaan sekä hypätä sohvalle rentoutumaan. Aikuisten suosiossa ovat myös monenlaiset simulaatiopelit, joita niitäkin löytyy myös prinsessateemaisina useita, kuten My Little Princessin Kaupat- ja Velho-versiot.

Erilaisia monen ikäisten rakastamia pulmapelejä on myös prinsessakategoriassa useita niin mobiilina kuin internetversioina. Nämä ovatkin hauskaa ajanvietettä vaikka perheen voimin. Ja totta kai prinsessoja fanittaville perheille esimerkiksi jouluna parhaat lautapelit lahjaksi ovat juuri niitä, joissa prinsessateema näkyy myös. Onneksi tätäkin valikoimaa on saatavana jo pelkästään Disney-teemalla useita.

Prinsessapelit Disney-klassikoista

Disney on varmasti yksi prinsessafanien klassikko, jolla eri prinsessoja luonteenpiirteineen ja ympäristöineen on useita. Varsinkin lautapeleissä tämän kategorian edustus on runsasta, mutta myös joitain internet- ja mobiilipelejä löytyy Disney-prinsessoista tai vähintäänkin heidän kaksoisolennoistaan. Samalla erilaiset ilmaiset suoratoistopalvelut, kuten MTV, Ruutu ja Yle Areena tarjoavat sisältöä Disneyn faneille. Tarjonta näissä on hiukan vaihtelevaa, joten kannattaa käydä tarkistamassa ajankohtainen tilanne.

Prinsessateemaisia pelejä voi pelata yksin tai yhdessä kavereiden tai perheenjäsenten kanssa. Hyvä keino yhteiseen ajanviettoon on esimerkiksi aloittaa katsomalla prinsessateemainen elokuva vaikkapa Disneyn valikoimista ja ryhtyä sen jälkeen aiheeseen liittyvään tietovisaan. Tietovisan voi tietenkin toteuttaa joko joukkueina tai yksi yhtä vastaan.

Prinsessapelit ovat oiva keino rentoutua tai viettää aikaa prinsessojen kauniissa maailmassa. Erilaiset roolipelit, pukeutumis- ja kauneudenhoitopelit sekä tietovisat tai lautapelit tarjoavat jos jonkinlaista valikoimaa prinsessafaneille. Usein prinsessoilla on jotakin opetettavaakin, ja peleistä löytyy myös opettavaisia versioita. Tutustu siis eri valikoimiin ja löydät varmasti itsellesi tai perheellesi juuri sen sopivan pelin, jonka kanssa voi viettää hauskan hetken jos toisenkin!