Elokuvat netissä

post thumb
Tyylilajit
by Anna/ on 12 Jul 2022

Elokuvat netissä

Lähes jokaisella on nykyään netti ja jokin laite, jolla nettiin pääsee. Siksi elokuvat ovat nykyään helposti monien ulottuvilla. Elokuvia voi katsella niin suoratoistopalveluissa, vuokraamalla ne virtuaalisesta vuokraamosta tai vaikka ostamalla ja lataamalla ne omalle laitteelleen. Elokuvat netissä kattavat lähes kaikki kategoriat ja aiheet, joten valikoima on valtavan monipuolinen. Tutustu seuraavaksi erilaisiin tapoihin nauttia elokuvista netin kautta.

Elokuvat netissä ilmaiseksi

Elokuvat netistä ovat usein katseltavissa jopa ilmaiseksi. Lähes kaikki suoratoistopalvelut nimittäin tarjoavat uusille katselijoille ilmaisen kokeilujakson. Sen avulla voi tutustua palvelun tarjontaan rahaa kuluttamatta. Palveluin voi myös perua kokeilujakson aikana, jos palvelun tarjonta ei miellytä. Tällöin voi siirtyä kokeilemaan vaikkapa toista suoratoistopalvelua. Suoratoistopalveluiden kokeilujaksot eivät kuitenkaan ole ainoa tapa katsella elokuvia ilmaiseksi.

Moni suoratoistopalvelu tarjoaa myös tietyt elokuvat ja sarjat katseltaviksi ilmaisiksi. Esimerkiksi Katsomo-palvelu tarjoaa TV:stä tuttuja sarjoja ja elokuvia ilmaiseksi. Elonet taas tarjoaa sadoittain suomalaisia vanhoja elokuvia ilmaiseksi. Myös esimerkiksi Ruudusta ja Areenasta löytyy ilmaiseksi katseltavaa. Osalla kirjastoista on myös ilmaiset suoratoistopalvelut ja osa palveluista – kuten Plex – on käyttäjille ilmainen mainosrahoituksensa vuoksi.

Elokuvat netistä suoratoistopalveluissa

Lähes kaikki suosituimmat ja uusimmat elokuvat netissä ovat katseltavissa vain maksullisten palveluiden kautta. Tosin netissä on runsaasti suomenkielisiä tekstityksiä ja edullisia hintoja tarjoavia suoratoistopalveluita. Näitä ovat esimerkiksi Netflix, HBO, Elisa Viihde, Viaplay, Disney+, C More ja Amazon Prime Video. Tosin Amazon Prime Videon jokainen sarja ja elokuva ei sisällä suomenkielisiä tekstejä. Tekstityksien kielet on kuitenkin mainittu erikseen jokaisen elokuvan ja sarjan kohdalla.

Monien näiden suoratoistopalveluiden elokuvat netissä voivat olla niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin. Etenkin Netflix, Elisa Viihde, Viaplay ja C More tarjoavat runsaasti myös kotimaisia sarjoja ja elokuvia. Kategorioiltaan nämä kaikki kuusi suoratoistopalvelua tarjoavat hyvin monipuolisen valikoiman, joka kattaa elokuvia aina dokumenteista esimerkiksi scifi-, draama- ja kauhuelokuviin saakka.

Vaihtoehtoja elokuvien katselulle

Elokuvien katselu on useimpien mielestä rentouttavaa puuhaa. Mutta tässäkin harrastuksessa liika on liikaa. Monille tulee hetkiä, jolloin yksinkertaisesti mikään elokuva ei enää kiinnosta eikä mielenkiintoista katseltavaa löydy. Tällöin on hyvä idea pitää taukoa elokuvista. Monesti kiinnostus elokuviin palaan kun elokuvia ei katsele vähään aikaan. Hyvä vaihtoehto on etenkin ulkoilu. Se on loistavaa vastapainoa sisällä oleilulle. Teatterit, kasinot ilman rekisteröintiä ja lautapelit tarjoavat myös jännittävää puuhaa elokuvien katselun oheen.

Kannattaa muistaa myös, että suoratoisto mahdollistaa muidenkin ohjelmien kuin elokuvien katselun. Moni suoratoistopalvelu esimerkiksi tarjoaa hyvin mielenkiintoisia dokumentteja, joiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Lisäksi tarjolla on sarjoja, musikaaleja, stand upia ja tosi-TV:tä. Valikoima kattaa siis paljon muutakin kuin elokuvia.

Elokuvat netissä lapsille

Netistä löytyy runsaasti myös lapsille sopivia suoratoistopalveluita. Näitä ovat esimerkiksi Disney+ ja Netflix. Disney+ tarjoaa edullisella kuukausihinnalla monipuolisen valikoiman suosikkielokuvia. Niitä ovat esimerkiksi prinsessaelokuvat, Star Wars -elokuvat ja National Geographicin lapsille sopivat ohjelmat. Prinsessa elokuva -sivusto tarjoaa myös kokonaisen blogitekstin Disney+-palvelusta. Tämä blogipostaus tarjoaa runsaasti vinkkejä suoratoistopalvelun ohjelmista.

Netflixillä on myös valtavasti suosittuja lasten elokuvia ja sarjoja. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda lapsille oman profiilin samalla kuukausihinnalla. Tämän profiilin kautta lapset näkevät ainoastaan lapsille sopivien ohjelmien tarjonnan, eivätkä esimerkiksi Netflixin kauhuelokuvien tarjontaa.

Myös esimerkiksi Viaplay ja Ruutu tarjoavat suomenkielisiä lastenohjelmia. Viaplaysta löytyy suuria suosikkeja, kuten esimerkiksi Risto Räppääjä ja väärä Vincent. Ruutu tarjoaa myös suosittuja lasten elokuvia, kuten esimerkiksi monia Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvia. Elokuvat netissä tarjoavat siis valtavan monipuolisen valikoiman katsottavaa niin aikuisillekin kuin lapsillekin. Kannattaakin hieman vertaille eri palveluiden tarjontaa ennen niiden tilaamista. Ilmaiset kokeilujaksot kannattaa myös aina hyödyntää.