Disney prinsessa elokuvat tuovat innoitusta monille

post thumb
Tyylilajit
by Anna/ on 28 Sep 2020

Disney prinsessa elokuvat tuovat innoitusta monille

Disney prinsessa elokuvat ovat klassikoita, joiden päätähdet lähestulkoon jokainen tuntee ainakin jollain tasolla. Disney on kasvattanut vuosien mittaan prinsessakokoelmaansa ja tällä hetkellä elokuvissa esiintyviä Disney prinsessoja on kaiken kaikkiaan 14. Muistatko, keitä he ovat? Listasimme nuo kaikkien rakastamat prinsessat ja lisäksi kerromme artikkelissamme, mitkä ovat Disneyn kaikkien aikojen parhaat elokuvat, joissa seikkailee prinsessa. Jatka lukemista, jos Disney-prinsessat kiinnostavat sinua.

Disney prinsessa elokuvat ovat toimineet myös innoittajana monille muille oheistuotteille, kuten pelialalle. Elokuvista tuttuihin prinsessahahmoihin voi törmätä nykyään esimerkiksi erilaisissa nettipeleissä, joissa prinsessojen kanssa on mahdollista sukeltaa jännittäviin seikkailuihin tai vaikka tehdä lempiprinsessalleen muodonmuutos.

Disney prinsessojen uudet roolit

Elokuvien prinsessat ovat monille esikuvia ja vuosien varrella Disney onkin kehittänyt prinsessojen henkilöhahmoja vastaamaan entistä enemmän nykypäivän kulttuuria ja odotuksia. Perinteinen prinsessa elokuva missä prinssi pelastaa prinsessan, on saanut jäädä sivuun modernimpien prinsessahahmojen ilmestymisen myötä.

Disney prinsessa elokuvat ovat tuoneet prinsessatarinoihin uuden näkökulman ja nykyään monet prinsessat kuvataan elokuvissa ja peleissä sisukkaina itsenäisinä hahmoina, jotka hoitavat itse omat asiansa ilman prinssin apua. Ilahduttavaa nykypäivän maailmassa on myös se, että prinsessoja löytyy perinteisten vaaleakutristen lisäksi myös tummina ja punapäinäkin sekä useiden eri kansallisuuksien edustajina.

Muistatko kaikkien Disneyn prinsessahahmojen nimet?

Disneyn prinsessoja on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 14 ja hahmojen joukkoon mahtuu monta erilaista persoonaa. Jaottelimme prinsessat kolmeen eri kategoriaan ja listasimme alle, keitä he ovat:

• Perinteistä prinsessakuvaa edustavat Tuhkimo, Lumikki, Aurora, Ariel ja Belle
• Merida, Mulan, Vaiana, Pocahontas, Jasmine ja Tiana korostavat samanarvoisuutta
• Anna ja Elsa sekä Tähkäpää edustavat modernimpaa ja itsenäistä prinsessasuuntausta

Kaikkien aikojen parhaat Disney elokuvat, joissa seikkailee prinsessa

Disneyn elokuvat ovat aina olleet suosittuja ja tuottaneet Disneylle sievoisia summia elokuvaa kohden. Mitkä sitten ovat Disneyn kaikkien aikojen parhaat elokuvat, joissa on prinsessa? Menestyneimmät ja eniten tuottaneet Disney prinsessaelokuvat ovat olleet tähän mennessä Frozen 1 ja 2 -elokuvat, jotka ovat tuottaneet Disneylle yli miljardi dollaria kumpikin.

Frozenin lisäksi kaikkien aikojen parhaat elokuvat Disneyllä ovat olleet Kaunotar ja hirviö- sekä Aladdin-elokuvien uudelleen filmatisoinnit. Uusia versioita vanhoista elokuvista on tulossa myös ainakin Mulanista, Lumikista ja Pienestä Merenneidosta, mikä tuo myös taas varmasti uusia tuulia pelienkin maailmaan. Selvää ainakin on se, että prinsessojen taika ei ole kadonnut ja prinsessa elokuvat jatkavat viihdyttämistään edelleenkin.